web space | free hosting | Web Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting

Импресум: Тихомир Пандилов, Зоран Богдановиќ, Игор Малиновски , Славица Катиќ

Проектот БМДС е невладина, непрофитна иницијатива чија цел е проучување на природата,историјата и етнографијата на динарското население во северниот дел на Република Македонија

Dragašević, Jovan "Makedonski Sloveni" , 1890

Трифуноски, Јован "Лично Име Србин у Крајевима Данашње БЈРМ", 1995